Visbeschrijvingen

Apistogramma sp. Erdfresser A1...

Apistogramma: met onbetrouwbare zijlijn, apistos = Grieks voor onbetrouwbaar, gramma = lijn, streep. sp. = species, Erdfresser = Duits voor aardeter.

Pterophyllum altum PELLEGRIN,...

Pterophyllum betekent Pteron “Vinnen” en Phyllum “blad”, ook wel vinnen als een blad.

Altum – van altus, betekent in het Latijns “hoog”,

Acarichthys heckelii (MÜLLER...

De soortnaam Acarichthys verwijst naar een gelijkenis met de Acara, ichthys verwijst naar ichtos, een Grieks woord voor vis; heckelii ter ere van  de Oostenrijkse Johan Jacob Heckel, een ichtyoloog die onder andere het Genus ... lees meer

Pterophyllum leopoldi (GOSSE,...

Pterophyllum betekent Pteron “Vinnen” en Phyllum “blad”, ook wel vinnen als een blad. Leopoldi verwijst naar de Belgische Koning Leopold III.

Cichla kelberi, Kullander...

Vernoemd naar Dieter Kelber, een man die veel heeft gedaan om het sportvissen op Cichla te promoten én informatie aan wetenschappers over deze soorten heeft verstrekt.

Hypselecara coryphaenoides

Hypselos vanuit het Griekse "hoog" en acara, een algemene benaming voor cichliden. 

Apistogramma cacatuoides HOEDE...

Apistogramma: met onbetrouwbare zijlijn, apistos = Grieks voor onbetrouwbaar, gramma = lijn, streep. cacatuoides: kakatoeachtig, vanwege de op een kuif gelijkende stekels in de rugvin.

Astronotus ocellatus (AGASSIZ,...

Astronotus = met een sterachtige tekening (vanuit het Grieks, astros = ster, notos = achterste gedeelte. Met wat fantasie zou je in de vlektekening van de vis een ster kunnen herkennen. Ocellatus verwijst naar de oogvlek in de staart en rugvin.

Astronotus crassipinnis (HECKE...

Etymologie   Astronotus = met een sterachtige tekening (vanuit het Grieks, astros = ster, notos = achterste gedeelte. Met wat fantasie zou je in de vlektekening van de vis een ster kunnen herkennen. Crassipinnis uit het Latijn crassus (dik, vet) en pinnis (vin)

Pagina's