MalawiFreaks

Het grootste, gezelligste en kleurrijkste Malawi cichliden forum van de BeNeLux!

Sinds 24 December 2005 is Malawifreaks een zeer waardevolle informatiebron van en over de vele kleurrijke cichliden uit het Malawimeer.
Het forum telt een hele hoop actieve leden die gepassioneerd zijn door deze mooie hobby en er dagelijks terug te vinden zijn om ervaringen uit te wisselen, adviezen te geven en natuurlijk zelf nog te leren.
De grootste trekpleister van het forum is ongetwijfeld het subforum “Jouw aquarium”, waarin leden een dagboek bijhouden van hun Malawi aquarium. Dat gaat van de eerste planning tot de eigenlijke bouw van de bak en de ombouw, en verder het dagelijkse relaas van het aquarium en zijn bewoners. Deze dagboeken worden ook telkens bijgehouden aan de hand van letterlijk duizenden foto’s, waardoor je de ontwikkeling van zowel het aquarium als de vissen zeer goed kunt volgen. Het hoeft natuurlijk niet gezegd dat er uit al deze foto’s meer dan genoeg inspiratie kan gehaald worden om zelf een schitterende bak op te bouwen of in te richten.
Naast deze hoofdmoot is er natuurlijk nog een hoop te vinden op MalawiFreaks.
Er is een specifiek gedeelte terug te vinden waar leden terecht kunnen met al hun vragen omtrent het houden en verzorgen van een Malawibak en de cichliden. Vragen omtrent de te gebruiken techniek,  herkenning van een vis of vragen omtrent een soort, het kweken van Malawi cichliden, de eisen die ze stellen aan het water, veel voorkomende ziektes en hun behandeling, allemaal heeft het een plaats op MalawiFreaks.
Om wat een weg te kunnen vinden in de verschillende families en soorten Malawi cichliden heeft MalawiFreaks zelf een database opgestart. Daarin zijn alle families opgenomen en zijn beschrijvingen van vele soorten terug te vinden, natuurlijk aangevuld met mooie foto’s van onze eigen leden. Deze database is nog steeds in ontwikkeling, waarbij leden zelf een inbreng kunnen doen door een beschrijving toe te voegen. Immers, eigen ervaringen met een soort/vis zijn van onschatbare waarde.
Er wordt ook een specifiek gedeelte van MF gewijd aan het bespreken van verschillende winkels en (hobby)kwekers, waar zowel goede als minder goede ervaringen gedeeld worden op een beschaafde manier. Hierdoor zijn onze leden op de hoogte van wat de toch wel kleine wereld van de Malawi aanbieders te bieden heeft, waar ze terug te vinden zijn en wat je er zoal van kan verwachten.
Om het wat leuk te houden en om de competitiegeest wat aan te wakkeren worden elke maand de “Wedstrijden van de maand” gehouden, waarbij leden een foto van hun aquarium en/of cichlide kunnen plaatsen, die nadien door de andere leden wordt beoordeeld. De winnende foto’s komen de volgende maand bovenaan de hoofdpagina van het forum te staan.
Daarnaast kunnen we via onze sponsors ook regelmatig een mooie prijs aanbieden voor een wedstrijd met een specifiek onderwerp. Uitdagingen genoeg dus voor de (hobby)fotograaf.
We zien steeds meer dat leden die elkaar op het forum hebben leren kennen elkaar opzoeken om het te hebben over de hobby, of zelfs afspreken om gezamenlijk een uitstap te maken in functie van de hobby, zoals een beursbezoek, een lezing over Malawi cichliden of een trip richting een aanbieder van onze mooie vissen. MF is dus echt een ontmoetingsplaats geworden waar onmetelijk veel informatie te vinden is over de Malawi hobby en waar respect, gezelligheid en eerlijk advies voorop staan, toegankelijk voor jong en oud!

Voor al uw vragen over Malawicichliden kunt u terecht op het gespecialiseerde forum MalawiFreaks!

Herkomstgebied: