Voor u bezocht: De nieuwjaarsbeurs 2019 van aquariumvereniging De Siervis te Oosterhout

Tekst en foto's: Rick Meijdam
 
Op zondag 27 januari 2019 organiseerde aquariumvereniging De Siervis te Oosterhout de veertiende editie van haar nieuwjaarsbeurs en voor het tweede jaar was de NVC vertegenwoordigd met een stand. Deze lokale aquariumvereniging, 47 leden groot, weet een beurs op poten te zetten met 200 meter aan aquarium gerelateerde stands en wist daarmee 500 betalende bezoekers aan te trekken. Hetgeen met recht een prestatie te noemen is.
 
Als locatie wordt het Sint-Oelbertgymnasium te Oosterhout afgehuurd, dat zich heeft gevestigd in een voormalig Franciscaner klooster. Ondanks dat het kloostergebouw in 1944 zwaar beschadigd raakte als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, en daarmee veel van haar materiële authenticiteit verloor, blijft het een prachtige locatie om een (vis)beurs in te houden.
Voor de NVC is dit een interessant podium geworden om haarzelf te profileren en door de positieve ervaringen vorig jaar, een verslag daarvan valt eveneens op NVCweb terug te lezen, was zij ook in 2019 weer van de partij. Wederom was sprake van een geslaagde dag voor de vereniging. Zij mocht rekenen op behoorlijk wat geïnteresseerde bezoekers, trof diverse leden en wist belangrijke relaties te onderhouden. De gemoedelijke sfeer en de vriendelijke organisatoren zijn beslist onderdeel van het succes van deze beurs. Daarvoor bedanken wij onze vrienden van de De Siervis en hopen wij volgend jaar weer van de partij te zijn.
Herkomstgebied: