Voeding

Muggelarven

3e Deel uit de rubriek voedseldieren door Iemke Tijsseling. 

Muggenlarven zijn vrij bekend als vissenvoer. Maar er heerst vaak verwarring over de namen en eigenschappen die bij de larven horen. Ik wil iets proberen te vertellen over de witte, de zwarte en de rode muggelarve.... De volledige tekst is te lezen als u ingelogd bent.

 

Geelgerande waterkever en libelachtigen

 5e deel van de rubriek "voedseldieren voor cichliden" door Gerard en Iemke Tijsseling. 

Deze keer een aantal schadelijke dieren, die we meestal beter niet in het aquarium kunnen gooien. De geelgerande watertor, Dytiscus marginalus. Deze kever hoort bij de waterroofkevers (Dysticidae) en heeft een ovaal rond lichaam... Het gehele artikel is te lezen wanneer u ingelogd bent. 

Het eenoogkreeftje (Cyclops) en karperluis

2e deel van de rubriek "voedseldieren voor cichliden" door Gerard en Iemke Tijsseling. Dit deel gaat over het eenoogkreeftje en de karperluis.

Het eenoogkreeftje (cyclops)

Ook dit zijn lagere kreeftachtigen, die behoren tot de klasse der roeipootkreeftjes of Copepoda. Van de roeipootkreeftjes zijn wel ongeveer 4000 soorten bekend, die zowel in zoet als in zoutwater voorkomen... 

Het volledige artikel is te lezen als u ingelogd bent.

 

Voedseldieren voor cichliden

Vaak bereiken ons vragen met betrekking tot het soort voedsel dat we aan onze cichliden kunnen geven. Over het algemeen komt het volledige skala aan soorten daarvoor in aanmerking. Naast de vele merken droogvoer die tegenwoordig in de handel zijn wordt het zogenaamde "levend voer" door de meeste cichliden graag genomen. Dit voer kan dan zowel levend als diepgevroren  worden gegeven. Het hele artikel is te lezen als je ingelogd bent.