Aquarium Serge Spitters 2

Eigenaar: 
Serge Spitters
Biotoop: 
Algemeen: 

Het aquarium plus meubel is door een meubelbouwer op maat en naar mijn specificaties gemaakt, tot volle tevredenheid. De bak draait sinds Januari 2013, de laatste vissen zijn pas half Oktober 2013 toegevoegd, en het visbestand zal voorlopig niet gewijzigd worden.

Het meubel is strak, en kwalitatief en qua afwerking van een hoog niveau te noemen, en volledig uitgevoerd in witte hoogglans. Deurtjes zijn greeploos, electronica is op een handig uitschuifbaar paneel gemonteerd. De lichtkap gaat in twee delen open, de bak is daarnaast nog voorzien van (perspex) dekruiten om overmatige verdamping en vochtvorming tegen te gaan. Het geheel rust op een (niet zichtbare) RVS stelplint, en past mooi tussen twee muren in een nis in de woonkamer.

 

 

Vissen:

Het visbestand bestaat uit diverse Malawi cichliden uit de overgangsbiotoop. Aulonocara Jacobfreibergi, Aulonocara stuartgranti, Aulonocara sp “stuartgranti maleri”, Protomelas kirkii, Protomelas sp “steveni taiwan”, Otopharynx lithobates en Nyassachromis boadzulu.

 

 

 Planten:

Het aquarium is ingericht zonder planten. Langzamerhand komt er - gelukkig - wat alg tevoorschijn. Mooie groen alg zal het echter nooit worden, gezien de beperkte belichting.

Inrichting: 

Het aquarium is voorzien van een standaard Juwel achterwand (type dark granite), waarvan de platen om-en-om zijn gemonteerd om teveel herhaling van het patroon te voorkomen. De naden zijn dichtgesmeerd met op kleur gebrachte (schoolbordverf) tegellijm. Techniek is zoveel mogelijk uit het zicht gewerkt, in de wand en achter andere inrichtingselementen.

Het aquarium is voorzien van kunststof modules, zowel tegen de zijwanden als bovenin de bak. De modules tegen de zijwanden zijn vastgekit, de “hangende” exemplaren zijn met ty-raps bevestigd, zodat ze later nog te verwijderen zijn voor groot onderhoud, indien nodig.

 

 

De steenhopen op de bodem zijn wel echte stenen (grijze breuksteen). Op de bodemplaat is een zwartgeverfde dunne plaat tempex gekit om de druk te verdelen. Het gebruikte zand is filterzand, vooral gekozen vanwege de losse structuur, aangevuld met een wat groffe kiezelstenen voor een natuurlijker uitstraling.