NVC op Aquavaria en Vivarium 2014

 

Zowel Oktober als November waren drukke maanden voor de NVC. Naast de Nationale Cichlidendag op 8 november stonden de beurzen Aquavaria en Vivarium 2014 op het programma.

Aquavaria

 Op 25 en 26 Oktober waren we in Vianen bij Aquavaria. Daar stond een Malawibak die door ons is ingericht. De eerste dag was hij wat mistig maar de 2e dag was het een mooie heldere bak. 
Bij onze stand die veel bezoekers trok werden doorlopend films en lezingen vertoond met een beamer. 
Boekjes en cassettes werden aardig verkocht. Veel mensen vroegen om informatie over cichliden en de NVC! Daarnaast liepen we met een flyer in de hand over de beurs. We konden ook een tiental nieuwe leden inschrijven.

Vivarium 2014

Daarna was het de beurt aan Vivarium 2014 op 22 en 23 november in Nieuwegein. Dat werd een maatje groter. Na een afwezigheid van enkele jaren van Vivarium en de NVC op deze grote beurs, werden we gevraagd om bij de doorloop van Vivarium 2014 maar liefst 6 meter aan aquaria in te richten. Dit werd een gecombineerde naturescape met de inrichting van een 300 cm Zuid-Amerika en een 300 cm Midden-Amerika biotoop en was de blikvanger van Vivarium. 

Als NVC hebben we maar liefst 14 meter aan Aquaria ingericht op Vivarium. We hadden een muur van meer dan 12 meter tot onze beschikking waar we alle folders, boekjes, beamer, t.v. + video en literatuur kwijt konden.

Donderdag waren we al in de weer met onze 350 cm bak die ingericht werd als Tanganjika bak. Deze bleek lek en met een speciale kit kon ik hem weer dicht krijgen. Hij hield zich het hele weekend aan mijn waterdichte afspraak.  Er zat namelijk wel 1400 ltr. water in.. Ik moet er niet aan denken dat het mislukte, stel je voor…..
De Frontosa’s konden zich er prima in vermaken.

De Midden- en Zuid-Amerikaanse cichliden bij de ingang van Vivarium in een nagemaakt oerwoud waren echte publiekstrekkers. Het zag er geweldig uit. John Lugthart en Menno Koster leverden een TOP project af en er kwamen complimenten binnen….Geweldige prestatie mannen!!!

Het grappige was wel een 80 cm  bakje met een Rio Atabapo biotoop. Deze was ingericht met veel blad en donker water. Het was echt mysterieus wat daar in kon zwemmen. Het wekte de nieuwsgierigheid van de bezoekers en menig liefhebber ging er voor door de knieën..

Ook de West-Afrika bak met de Pelvicacromis subocellatus “matadi” ernaast viel te bewonderen. Net zoals het aquarium ingericht als Malawi biotoop verderop met o.a Pseudotropheus demasoni. Die  deed het ook prima.

Ook tijdens deze 2 dagen werden weer veel boekjes uitgedeeld en nieuwe leden genoteerd. Weliswaar niet zoveel als bij Aquavaria, maar wel met enthousiaste mensen gesproken. Ze waren nieuwsgierig naar de website van de NVC.

Zo kwam er na 3 beursdagen een eind aan mijn onderneming om de NVC op de kaart te zetten. 
U snapt het wel; meer dan 20 vrijwilligers waren in touw om alles goed te laten verlopen. Opzetten van een bak in een paar dagen gaat nog wel, maar in 3 uur tijd de hele boel keurig opruimen én op een kar zetten is heel ander werk. Het is een geslaagd event geweest. Daarom alle medewerkers erg bedankt voor jullie inzet. Het was het heel gezellig zo met elkaar op te trekken.

Groet Ernst.

 

Herkomstgebied: