Voor u Bezocht: Ostafrika­cichlidentag van de DCG & Zoo Zajac te Duisburg

Tekst en foto's: Rick Meijdam

Op 27 januari 2018 organiseerde Zoo Zajac te Duisburg in samenwerking met de Deutsche Cichliden-Gesellschaft (kortweg DCG) een speciale 'Ostafrika­cichlidentag'. Zoo Zajac gaf vijftien procent korting op alle voorradige uit Oost-Afrika afkomstige cichliden en de DCG was in de winkel aanwezig met een informatiestand en organiseerde drie lezingen.

 Stand van de DCG

Heinz Büscher was de eerste spreker en hij toonde de toeschouwers een prachtige zelf vervaardigde film van diverse substraatbroeders die hij in het Tanganjikameer had gefilmd en voorzag de beelden van live commentaar. Hierna was Andreas Spreinat aan de beurt en hij gaf een informatieve en verklarende voordracht over de herkenning van enkele twijfelachtige Lethrinops soorten, definieerde het geslacht en gaf duidelijkheid in enkele heikele taxonomische kwesties. Heinz Büscher sloot af met een tweede film die niet onder deed voor de eerste en ditmaal de muilbroeders uit het Tanganjikameer belichtte. 

Heinz Büscher

De NVC was, zeer tot de waardering van de Duitse organisatoren, ook met een stand aanwezig bij dit evenement. Dit betekende vroeg opstaan voor de Nederlanders, die 's ochtends al om 09:00 uur in Duisburg arriveerden. Kort na aanvang was de NVC stand gereed en kon de dag beginnen. Direct naast de stand van de DCG gesitueerd zorgde dat meteen voor de nodige herkenning en vriendelijkheden. De banden met onze oosterburen en diens zustervereniging werden weer eens goed aangehaald en ook beide sprekers waren prettig verrast de NVC te treffen.

Andreas Spreinat

Het winkelend publiek bleek interesse in de NVC te tonen en zodoende werd het ook op dat vlak een geslaagde dag met positief (beurs)resultaat voor de vereniging. Natuurlijk werd tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om stevig te flyeren voor de NCD 2018. Al bij al kan worden teruggekeken op een mooie dag die in meerdere opzichten als geslaagd kan worden aangemerkt. 

Het vaste NVC beursteam en de voorzitter konden daarom, reeds in de avond, met een tevreden gevoel aan de terugreis beginnen. Daar bleek zich de enige tegenvaller van de dag voor te doen want een stevige file, welke uiteindelijk resulteerde in een volledig afgesloten snelweg, zorgde ervoor dat men pas 's nachts weer thuis was. Het kon de goede sfeer echter niet drukken. 

 vlnr: Heinz Büscher, Rick Meijdam, Andreas Spreinat, Fiebo Wierda

 

 

 

Herkomstgebied: