Cichlidae 32-3

Cichlidesque 32(3)

In deze aflevering van Cichlidesque naast de presentatie van een nieuwe Neolamprologus-soort de bespreking van een interessante publikatie over de ontwikkelingen van cichliden in de kratermeren van Nicaragua, die kennelijk aan sympatrische speciatie doen. Het complete artikel is alleen te lezen als...

Satanoperca sp. Jaroe

In het stroomgebied van de Rio Madeira komen cichliden voor die tot de soortenkring rond Satanoperca jurupari behoren. Uwe Werner beschrijft één van deze (nog onbeschreven) satanoperca's. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Vieja hartwegi

Jan Fioole beschrijft zijn ervaringen met het houden en kweken van deze interessante Middenamerikaanse cichlidensoort. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Nieuwe soorten en een nieuw geslach...

Jay Stauffer en Ad Konings hebben hebben zich beziggehouden met de Utaka van het Malawimeer. In hun publikatie daarover beschrijven zij verschillende nieuwe Copadichromis-soorten en een compleet nieuw Utaka geslacht: Mchenga. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Lithochromis sp. uit het Victoriame...

Onze Belgische auteur Wilfried van der Elst praat graag in superlatieven. In dit artikel bespreekt hij de  "bad boys" uit het Victoriameer, die vaak schapen in wolfskleren blijken te zijn. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.