Cichlidae 35-4

Cichlidesque 35(4)

In deze aflevering van Cichlidesque de bespreking van het boek "A selection of Freshwater Fish Biotopes in Mexico" en de presentatie van twee nieuwe cichlidensoorten: Laetacara araguaiae en Dicrossus gladicauda. Het complete artikel is alleen te lezen als  bent ingelogd.

Stroomgebied Orinoco

Reislustig als altijd is Ernst van Genne deze keer naar het stroomgebied van de Río Orinoco gegaan. Hij heeft natuurlijk alleen naar de dwergcichliden gekeken, maar die zijn het aanzien meer dan waard. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Heros spurius

Het geslacht Heros is allang niet meer monotypisch. Naast de typesoort Heros severus (waar vroeger zo'n beetje alles onder viel) zijn er inmiddels een flink aantal nieuwe soorten aquaristisch bekend geworden. Eén daarvan is Heros spurius, die al in 1840 door Heckel was beschreven, maar nog nooi...

Steatocranus bleheri

Anton Lamboj stelt ons deze aquaristiek nieuwe reofiele cichlide van de Kongo voor. Uiteraard met kweekverslag. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.