Over de NVC

Op 22 februari 1975 werd de NVC opgericht door een aantal enthousiaste cichlidenliefhebbers. Voordien werd aan deze tak van de aquariumliefhebberij maar mondjesmaat aandacht besteed in tijdschriften en bij verenigingen. Dat aan een dergelijke vereniging behoefte bestond bleek wel uit het feit dat de NVC binnen enkele jaren honderden leden wist aan te trekken. Inmiddels beweegt het ledental van de NVC zich rond de 600.

Elke twee maanden verschijnt het NVC-periodiek "Cichlidae". In dit full-colour tijdschrift publiceren nationale en internationale auteurs artikelen met een zowel aquaristisch als populair-wetenschappelijk karakter. Informatie over de verschillende cichlidensoorten, hoe die te houden, waar ze vandaan komen, etc wordt afgewisseld met zaken over de techniek van het aquariumhouden (voor cichliden) en nog veel meer.
 
NVCweb, de website van de NVC, is de tweede manier waarop de NVC haar leden ten dienste wil zijn. Hier vindt u allerlei wetenswaardigheden over de vereniging en informatie over cichliden voor de (beginnende) liefhebber. Veel foto's en ook prachtige video's zijn hier te vinden.
 
In de maanden dat het periodiek niet verschijnt, wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten middels een nieuwsbrief.
 
Verder is er ook de Facebookpagina van de NVC, waar regelmatig foto's, filmpjes, links e.d. geplaatst worden en u zelf ook wat kunt delen of reageren.
 
Elk jaar organiseert de NVC de Nationale CichlidenDag. In het Dorpshuis van Odijk, tevens voorzien van een gezellige bar, geven diverse sprekers een korte lezing en is er een grote visbeurs. Een uitstekende gelegenheid om weer eens bij te praten met andere liefhebbers.
NVC-type: