Aquarium Rick Meijdam

Eigenaar: 
Rick Meijdam
Biotoop: 
Algemeen: 

In maart 2012 heb ik dit aquarium aangeschaft. Het betrof een nieuwe bak met ombouw en kappen maar zonder onderkast of enige vorm van techniek. In februari 2013 was het aquarium volledig gebruiksklaar en in april datzelfde jaar werd de groep vissen geïntroduceerd.

 

Vissen:

Het visbestand bestaat uit een groep van veertien cichliden behorend tot de soort Melanochromis auratus. In deze groep bevinden zich vijf mannen en negen vrouwen.

 

Planten:

Er zijn geen planten in het aquarium aanwezig. Wel raken de zelf gefabriceerde wanden inmiddels met alg begroeid, wat als wenselijk wordt beschouwd.

Inrichting: 

De inrichting van de bak bestaat volledig uit zelfgemaakte rotsen. Deze bouwwerken bestaan uit op elkaar gekitte piepschuimplaten die achtereenvolgend met tegellijm en epoxyhars zijn bewerkt. Zij bekleden zowel bodem-, achter- en de beide zijruiten. Door het eigen ontwerp van de wanden kon aanwezige techniek succesvol aan het gezichtsveld worden onttrokken. Omdat ik het zo natuurgetrouw mogelijk imiteren van een sedimentvrije rotshabitat begeer is er naast beplanting ook geen substraat aanwezig.

Techniek: 

De bak wordt gefilterd door twee potfilters, respectievelijk een JBL cristalprofi e1500 (1500 l/u) en een JBL cristalprofi e900 (900 l/u). Een Tunze nanostream 6045 (4500 l/u) stromingspomp zorgt voor de nodige beweging van het wateroppervlak. Het geheel wordt verwarmt door een Juwel heater (200 Watt) en de verlichting bestaat uit helder witte LED tubes van Kitelight (twee keer 50 cm).

Afmetingen: 
130x60x60 cm