Aquarium van Dolf

Eigenaar: 
Dolf
Biotoop: 
Algemeen: 

De bak met onderstel heb ik tweedehands in februari 2012 aangeschaft. Vervolgens ben ik aan het opknappen gegaan. Er zitten in ieder geval een nieuwe voorruit, bodem en zijruit in. Na wat lekkageproblemen (o.a. te dunne kitlaag gebruikt) draait de bak nu bijna 6 maanden prima. De omkasting heb ik zelf gemaakt, de hele voorkant is met magneten bevestigd aan het frame en kan in zijn geheel verwijderd worden voor toegang tot de techniek en de bioloog. Rechts naast de bak heb ik een deurtje gemaakt waar achter het voer staat.

Vissen: 
De meeste vissen zijn nog jong of halfwas. Alleen de C. moorii en O.tetrastigma zijn volwassen. De verhoudingen zijn nog niet optimaal.
Dimidiochromis compressiceps (1-2)
Otopharynx tetrastigma (1-1)
Placidochromis phenochilus Tanzania (1-2)
Nimbochromis linni (1-1)
Placidochromis milomo VC10 (1-1)
Scieanochromis fryeri (2-0)
Cyrtocara moorii (1-1)
Mylochromis gracilis (2-1)
Labidochromis caeruleus (2-3)
Nimbochromis venustus (1-2)
Daarbij ook een Malawikrab: Potamonautus orbitospinus (verantwoordelijk voor het opeten van 1 N. linni en 1 P. milomo VC10)
Verder nog 2 synodontissen: een Eupterus en een Galinae.
Planten: 
Valisneria, totdat de N. venustus kwam, sindsdien geen Valisneria meer.
Inrichting: 

De achterwand heb ik zelf geïnstalleerd en bestaat uit een zwarte kunststofplaat met daarop RockZolid modules geplakt. Ook op de bodem enkele RZ-modules, aangevuld met Ardenner breuksteen.  .

Techniek: 

De filtering gebeurt door een bioloog die onder de bak staat, afmeting 1,20x55 met vijf kamers en dubbele tussenschotten. In de bioloog zit vijversubstraat, Japanse en blauwe matten, een luchtpomp en verwarming (300 watt) Om de bodem schoon te houden draait er daarnaast nog een simpel Eheim 1517 potfilter. De bioloog is met een overloop op de riolering aangesloten en de bak is aangesloten op een thermostaat douchekraan met een Gardena watertimer. Elke ochtend om 6.00 uur wordt er circa 36 liter vers water in de bak toegevoegd. Door de noodoverloop stroomt het overtollige water onderin de bioloog weg in het riool. 

De verlichting gebeurt door een RGB-ledstrip van 5 meter die ik heb verwerkt in de kap. Een led-controller zorgt voor zonsopkomst en -ondergang en maanlicht. De stroming gebeurt door een Hydor Koralia 3 stromingspomp. 

Afmetingen: 
200x60x60