Cichlidae 32-1

Cichlidesque 32(1)

In deze aflevering van Cichlidesque de bespreking van het DATZ Sondrheft "Südamerikanische Zwergcichliden" met de introductie van het "A-nummer" systeem voor onbeschreven Apistogramma-soorten. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Satanoperca cf. "leucosticta a...

Eelke van der Zwaag maakt ons deelgenoot van zijn (kweek)ervaringen met Satanoperca cf. "leucosticta Amazonas red". Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Tilapia buttikoferi

Uwe Werner is van mening dat hij met zijn artikel over het voortplantingsgedrag van Tilapia buttikoferi een leemte opvult. Het gaat hierbij om een West-Afrikaanse cichlide die al meer dan 30 jaar in de liefhebberij bekend is, maar die desondanks nog niet veel auteurs tot literaire ontboezemingen hee...

Apistogramma tucurui

Wolfgang Staeck heeft zijn ervaringen met Apistogramma tucurui op schrift gesteld en daarbij verbaasd vastgesteld dat deze soort tijdens de voorbije 15 jaar aan de aandacht van alle overige auteurs moet zijn ontsnapt. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

De cichliden van Cape Nangu, Tangan...

Ad Konings neemt je mee naar de wateren rond Cape Nangu aan het Tanganjikameer. Op deze plaats komen veel fraaie cichliden voor. De plaatselijke variant van Tropheus moorii valt misschien wat tegen, maar de rest.... Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.