Cichlidae 34-1

Cichlidesque 34(1)

In deze aflevering van Cichlidesque de introductie van een nieuw geslacht van Westafrikaanse cichliden Congochromis met een nieuwe soort Congochromis pugnatus. Verder een bespreking van de vierde editie van het boek "Malawi cichliden in hun natuurlijke omgeving"; een editie die sterk is uitgebreid t...

Crenicichla compressiceps, een klei...

De verzorging en de kweek van één van de kleinst blijvende soorten van het geslacht Crenicichla worden besproken door Radek Bednarczuk. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Yucatán, cenotes y lagunas

Sebastiaan Wassenaar doet verslag van zijn bezoek aan dit interessante deel van México, natuurlijk vooral vanwege de cichliden daar. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Cardiopharynx schoutedeni

Wilfried van der Elst houdt een warm pleidooi voor de zandcichliden van het Tanganjikameer en neemt daarbij Cardiopharynx schoutedeni als kleurrijk voorbeeld. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Geophagus sp. "São Francisco...

Een wetenschappelijk nog onbeschreven soort uit de verwantschap van 'Geophagus' brasiliensis wordt ons voorgesteld door Sjaak den Daas. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.