Cichlidae 35-5

Cichlidesque 35(5)

In deze aflevering van Cichlidesque een nieuwe raadselachtige cichlide (Enigmatochromis lucanusi) en twee nieuwe grottenbewonende Malawicichliden van het geslacht Otopharynx. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Slakkenhuisbroeders Tanganjikameer...

Een overzicht van de slakkenhuisbroedende cichliden in het Tangajikameer door Martin Geerts, met in dit eerste deel vooral aandacht voor Lamprologus callipterus. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Slakkenhuisbroeders van het Tanganj...

Martin Geerts bespreekt de biologie en de evolutie van de kleine cichlidensoorten, die dankbaar gebruikmaken van de ontelbare slakkenhuizen die in het Tanganjikameer op de bodem aanwezig zijn. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Tropheus duboisi

Waarnemingen in het Tanganjikameer en ervaringen in het aquarium met Tropheus duboisi worden gepresenteerd door Wolfgang Staeck, Tanganjikakenner bij uitstek. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Geen gerstenat, maar water

Wat je overkomt als je het verzoek krijgt om een aquarium in een café in te richten wordt uit de doeken gedaan door Kristof Derie. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.