Cichlidae 37-1

Cichlidesque 37(1)

In deze aflevering van Cichlidesque worden maar liefst zeven nieuwe Haplochromis-soorten uit het Vicatoriameer gepresenteerd. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Thorichthys meeki (Angeles) deel 1

Debuterend auteur René Beerlink presenteert een uitzonderlijke variant van Thorichthys meeki: de Zwarte Meeki. Deze variant komt uit een klein riviertje in México, waar hij gevonden werd door Kees de Jong, die eigenlijk naar levendbarenden op zoek was. René heeft ermee gekweekt en er zo voor ge...

Twee soorten Cyphotilapia?

Ad Konings wijdt een kritische beschouwing aan de vraag of er nou één of twee soorten Cyphotilapia in het Tanganjikameer voorkomen. Hij trekt een duidelijke conclusie. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.

Pseudocrenilabrus multicolor deel 2

Het schrijversduo Andreas Dunz en Erwin Schraml doen verslag van de invoer (na lange tijd weer eens) en de verzorging van één van de langst bekende aquariumvisjes: de kleine (Egyptische) muilbroeder Pseudocrenilabrus multicolor. Het complete artikel is alleen te lezen als u bent ingelogd.