Aquarium van Bart Jansen

Biotoop: 
Algemeen: 

Dit is mijn Tanganjika-aquarium zoals het er in 2003 uit zag. Omdat ik voor een grotere groep wildvang T. duboisi koos, heb ik de inrichting vrij ruimtelijk gehouden. Daardoor kunnen enkele mannen een paar rotsen als territorium innemen, terwijl de grotere groep overige vissen voldoende ruimte heeft om buiten schot te blijven van de uitvallen van de territoriale mannen.  

Vissen: 
24 Tropheus duboisi "Maswa" 3 Neolamprologus leleupi 4 Synodontis petricola "dwarf" 2 Eretmodus cyanostictus "Zaire"
Planten: 
Ceratophyllum demersum Vallisneria spiralis
Inrichting: 

De achterwand bestaat uit platen geëxtrudeerd polystyreen ("Roofmate"). Deze zijn met een staalborstel bewerkt, geschilderd en bedenkt met een laag epoxyhars met ingestrooid zand. Het zand is metselzand van de bouwmarkt en de stenen zijn bij een tuincentrum gekocht.  

Techniek: 

Boven het aquarium branden 2 lampen: 1 "African Lake" en 1 "Blue moon". De combinatie zorgt voor licht dat een sterk daglicht-idee geeft, maar toch weinig lichtsterkte heeft zodat de kleuren van de vissen goed uitkomen tegen de minder verlichte, donkere achterwand. Achteraan in het aquarium is vrijwel alleen blauw licht, zodat diepte wordt gesuggereerd. Filtratie geschiedt via een bioloog (500 l/u) en een potfilter (1200 l/u).

Afmetingen: 
200 x 60 x 60