African cichlids of Lake Tanganyika

NVC

tekst en foto's: Thijs Janzen

Type
Beginner

Inhoud

In dit boekje wordt een uitgebreide inleiding gegeven op aan de ene kant het houden van een aquarium zelf (de verwarming, de filtratie), en aan de andere kant hoe het aquarium "Tanganjika-ready" te krijgen. Aan de hand van (mij verder onbekende) merkproducten wordt uitgelegd wat de aquariaan allemaal nodig heeft voor het succesvol runnen van een aquarium. Daarnaast bevat het boekje enkele prachtige, helaas wat kleine, onder water foto's uit het meer en wordt de lezer hiermee aangemoedigd het habitat te repliceren in zijn aquarium.

Foto,´s
De foto's zijn op een opvallende manier gedrukt: ze lijken als het ware "op" de pagina te liggen, en zien er glanzend uit. Door deze afwerking zien de kleuren er mooi uit, en ook de toevoeging van foto's onderwater uit het meer voegt veel toe.

Soorts
beschrijvingen

De soortsbeschrijvingen zijn vrij algemeen en houden zich behoorlijk op de vlakte. Wat meer waarschuwingen in verband met voedselristricties waren misschien op zijn plaats geweest.

Het boek opengeslagen op een willekeurige pagina, ter illustratie

Eindoordeel
Een leuk boekje als introductie voor een mede-aquariaan die nog niet bekend is met Tanganjika cichliden. Voor de meer ervaren Tanganjika cichliden houder zijn vooral de onderwater foto,´s een aanrader.

ISBN
0-07938-3026-5

Jaar van uitgave
2000

Taal
Engels

Aantal bldz.
64

Aantal foto,´s
125

Herkomstgebied: