Cichliden Lexikon, Teil 1: Buntbarsche des Tanganjikasees

NVC

tekst en foto's: Thijs Janzen

Type
Naslagwerk

Inhoud
Het boek bevat een grote alfabetische lijst met (Duitse) woorden die van belang kunnen zijn bij het houden van (Tanganjika) cichliden. Van Aufwuchs tot Zooplankton, je kan het zo gek niet bedenken of het staat erin. Handig is dat de soorten zijn terug te vinden op hun (vertrouwde) Latijnse naam, wat het terugzoeken eenvoudig maakt.

Foto,´s
De nadruk in dit boek is duidelijk op de tekst gelegd, de foto's zijn dientengevolge vrij klein. Het gros van de foto's is in het aquarium gemaakt, waardoor de kleuren goed uitkomen. De kwaliteit van de foto's is dan ook uitstekend, en ook in de bijschriften heb ik nog geen fouten kunnen ontdekken

Soorts
beschrijvingen

Alvorens de diverse soorten in een geslacht te beschrijven, wordt eerst het hele geslacht beschreven, incl welke eisen dit geslacht in het algemeen stelt aan het onderkomen. Dit is handig, zeker bij geslachten waarbinnen soorten vaak op elkaar lijken. Hierdoor scheert het boek af en toe wel soorten over 1 kam, wat de nuance in de soortsbeschrijvingen niet altijd ten goede komt.
De adviezen aangaande bakmaat zijn over het algemeen prima, let wel dat ook hier geld dat de genoemde bakmaten opgaan voor soortsaquaria.

Het boek opengeslagen op een willekeurige pagina, ter illustratie

Eindoordeel
Een interessant en compleet naslagwerk, wat voor vrijwel elke soort een uitgebreide beschrijving heeft. Als enig nadeel zou de Duitse taal kunnen worden genoemd, wat wellicht niet iedereen onder de knie heeft. Als achtergrond en naslagwerk een aanrader!

ISBN
3-935175-11-6

Jaar van uitgave
2002

Taal
Duits

Aantal bldz.
285

Herkomstgebied: