Tanganjika cichlids in their natural habitat

NVC

tekst en foto's: Thijs Janzen

Type
Naslagwerk / Fotoboek

Inhoud

In verschillende secties gesorteerd naar biotoop (habitat, zie titel) wordt uitgebreid beschreven welke soorten we kunnen vinden in het meer, en onder welke omstandigheden we deze kunnen aantreffen. Vrijwel alle soorten komen aan bod, en van een enkele soort worden tips voor het houden in het aquarium gegeven. De tekst wordt rijkelijk aangevuld door foto's uit het meer. De foto's zijn vrijwel altijd op een aparte openslag van 2 pagina's gedrukt, en niet zoals vaak bij andere boeken tussen de tekst door. Dit geeft een duidelijk onderscheid tussen tekst en beeld en geeft een aangename leeservaring. In kleine pictogrammen op de voorgaande pagina wordt aangegeven welke soorten we kunnen aantreffen op de foto's. Het is soms even zoeken om de foto terug te vinden in het pictogram, maar op deze manier worden de foto's niet ontsiert door begeleidende tekst.

Foto,´s
De foto's zijn van uitstekende kwaliteit, zoals we kunnen verwachten van Ad Konings. Vrijwel alle foto's zijn in of bij het meer gemaakt, en bij elke foto staat een plaatsaanduiding. De foto's zijn mooi uitgewerkt en vaak ook goed van kleur, hoewel sommige toch wat flets lijken over te komen, dit is misschien het resultaat van het druk procede, of de keuze van het papier.

Het boek opengeslagen op een willekeurige pagina, ter illustratie

Eindoordeel
Voor de liefhebber van Tanganyika cichliden is dit boek eigenlijk een must-have. De uitgebreide behandeling van de verschillende soorten in hun bijbehorende biotopen en de begeleidende foto's zijn uitstekend. Naast de unieke verzameling foto's van vissen in hun natuurlijke leefomgeving bevat de begeleidende tekst een schat aan informatie over vindplaatsen, habitats en andere informatie over de habitat van Tanganijka cichliden.

ISBN
0-9668255-0-0

Jaar van uitgave
1998

Taal
Engels

Aantal bldz.
272

Herkomstgebied: