The Tanganyika Cichlid Aquarium

NVC

tekst en foto's: Thijs Janzen

Type
Beginner

Inhoud

Het origineel is uitgegeven in de Duitse taal, de auteur is echter in beschikking gekomen van een engels exemplaar. In het dunne boekje wordt door middel van prachtige tekeningen van de hand van Johann Brandstetter en foto's van o.a. A. van den Nieuwenhuizen uit de doeken gedaan wat er allemaal komt kijken bij het houden van Tanganjika cichliden. De verschillende habitats komen ter sprake, aan de hand van verschillende categorieën worden ook diverse soorten besproken, en de inrichting en onderhoud van het aquarium worden behandeld.

Foto,´s
De foto's zijn erg mooi, waarbij wel moeten worden aangetekend dat vrijwel alle foto's in (beplante) aquaria zijn genomen.

Soorts
beschrijvingen

Soortsbeschrijvingen worden vrij algemeen gegeven (bijv. voor alle cyprochromini, Eretmodini etc.), maar deze informatie klopt over het algemeen prima. Ook de aanbevolen bakmaten lijken erg op wat ik zelf ook zou verwachten te zien bij de beschreven soorten. De voorbeelden van mogelijke combinaties van soorten zijn wat minder gelukkig, maar hun lijstje met vuistregels voor het combineren van verschillende soorten is daarentegen weer niet verkeerd om aan te houden.

Het boek opengeslagen op een willekeurige pagina, ter illustratie

Eindoordeel
Ondanks het feit dat dit boekje met zijn geringe ruimte slechts beperkt kan ingaan op de verschillende zaken geeft het een heel aardig overzicht van alles wat komt kijken bij deze mooie hobby. Vergezeld van mooie foto's en tekeningen is dit typisch een boekje waarmee de startende aquariaan wellicht verleid kan worden tot de Tanganjika cichliden.

ISBN
0-7641-1643-6

Jaar van uitgave
2000

Taal
Engels

Aantal bldz.
64

Aantal foto,´s
53

Herkomstgebied: