Welkom op het Zuid Amerika deel van NVCWeb

 

 

Zuid Amerika, de bakermat van de aquariumhobby. De meeste en de bekendste aquariumvissen komen uit dit immense werelddeel. Een enorme verscheidenheid aan families, geslachten, soorten en ondersoorten  zijn sinds jaar en dag beschikbaar in de hobby. Uiteraard zullen wij ons op deze website vooral richten op cichliden. Maar ook de “bijvissen”, zoals bijvoorbeeld de populaire L-nummers zullen aandacht op deze website krijgen.

 

Als we in cichlidenland Zuid Amerika zeggen, denkt men vaak meteen aan de machtige Amazone en zijn meer dan 1000 zijrivieren.  Maar ook ten noorden en zuiden van het amazonegebied vinden we vele soorten terug.

 

Vrijwel alle klimaatzones komen voor in Zuid Amerika. De wateren van Zuid Amerika zijn onder invloed van de geografische ligging dan ook zeer divers van samenstelling. Men kan dan ook niet spreken van  één Zuid Amerika biotoop. Hoewel er over het algemeen van uit wordt gegaan dat het aquariumwater warm, zacht en mild zuur moet zijn, gaat dit dus niet altijd op.

 

Op de website zullen we de verschillende biotopen later verder behandelen.

 

Onder de meer dan 35 geslachten die de Zuid Amerikaanse tak van de Cichlidae familie rijk is, zijn vele verschillen in afmeting, voortplanting, gedrag, watersamenstelling, etc. Dit alles maakt het samenstellen van een mooi en evenwichtig Zuid Amerika aquarium tot een leuke uitdaging voor iedere aquariaan.

 

Aan de database van het Zuid Amerika deel zullen wij, met behulp van de NVC leden, met enige regelmaat artikelen en soortbeschrijvingen toevoegen. Als u hier een bijdrage aan wil leveren door het schrijven van een artikel, het maken van een soortbeschrijving, het plaatsen van uw aquarium in de aquariumdatabase of het beschikbaar stellen van eigen foto- en/of filmmateriaal, dan wordt dit zeer gewaardeerd.    

 

Herkomstgebied: