Videowedstrijd Aqua Cichlidenmarkt 2019

In dit artikel treft u alle noodzakelijke informatie over het reglement en de deelname betreffende de NVC videowedstrijd voor de Aqua Cichlidenmarkt 2019.

 
De wedstrijd
Deelname aan de videowedstrijd 2019 staat open voor NVC-leden én voor niet-leden. In tegenstelling tot de fotowedstrijd kent de videowedstrijd slechts één categorie. Iedere deelnemer mag twee video’s insturen voor de NCD videowedstrijd.
In deze categorie is het de bedoeling (soorttypisch) gedrag van minimaal één cichlide zo goed enmooi als mogelijk op een video te laten uitkomen.
 
De inzet
De winnaar van de NVC videowedstrijd krijgt een jaar gratis NVC-lidmaatschap inclusief het bladCichlidae.
 
Reglement
 • De maximale duur van het filmpje is 60 seconden.
 • Tenminste één cichlide moet het hoofdonderwerp van de deel te nemen video vormen
 • De persoon die deelneemt aan de videowedstrijd door video’s via onderstaande weg (zie kopje deelname) in te zenden dient deze video’s zelf te hebben gemaakt. Blijkt dit niet het geval dan volgt onmiddellijke diskwalificatie. Het is niet verplicht dat de afgebeelde vis(sen) ook in het bezit van de videograaf zijn (geweest). De cichliden van een ander mogen dus als ‘model’ fungeren.
 • Het substantieel bewerken (bv. door gebruik te maken van Premiere Pro) van de deel te nemen video’s is niet toegestaan wanneer dit afbreuk doet aan de werkelijkheid. Dit geldt zowel voor vis als achtergrond. Overige bewerkingen (denk aan; links, banners, watermerken of anderszins) aan de deel te nemen video is niet toegestaan.
 • In verband met de mogelijke schending van het copyright van derden is het niet toegestaan om muziek tijdens het filmen of naderhand bij een eventuele montage van de video toe te voegen aan de inzending.

LET OP!

 • Geef bij elke video (alleen) de volledige wetenschappelijke naam van de afgebeelde cichlidensoort(en) aan. Incorrecte namen zullen worden gecorrigeerd dus laat deze regel geen belemmering vormen.
 • Vermeld bij de inzending de maten van het aquarium (LxBxH) in cm.
 • Vermeld bij de inzending tenminste je voor- en achternaam.
Deelname
Om deel te nemen aan de NVC videowedstrijd 2019 moeten de video’s worden opgestuurd naar videowedstrijd@nvcweb.nl en voldoen aan bovenstaand reglement. Het inzenden van video’s is mogelijk vanaf 19 mei 2019 tot en met 18 augustus 2019
.
Jurering
De ingezonden video’s worden beoordeeld langs een aantal vaste punten, waarvan de belangrijkste isin hoeverre zij aan de vraagstelling van de categorie voldoen. Daarnaast wordt gekeken naar de scherpte, kleur en belichting van de video. Alsmede naar de achtergrond, of er geen storende zaken
(bv. zichtbare techniek) op de video zichtbaar zijn en natuurlijk of de afgebeelde cichlide goed herkenbaar is. De soort of variant (en dus de mogelijke zeldzaamheid) van de afgebeelde cichlide heeft geen invloed op de beoordeling. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De jurering is in handen van de winnaars van de NCD 2019 fotowedstrijd, Jan Fioole en Stefan Roeleven.
 
Tentoonstelling en prijsuitreiking
​Alle inzendingen zullen op de Aqua Cichlidenmarkt 2019 (15 september) worden getoond. De winnaar krijgt een jaar gratis lidmaatschap op de NVC (inclusief een abonnement op het periodiek Cichlidae). De winnaar van de videowedstrijd wordt op de Aqua Cichlidenmarkt 2019 bekend gemaakt. Bij
aanwezigheid van de winnaar wordt de prijs ter plaatse uitgereikt.
 
Copyright
Door deelname gaat de inzender ermee akkoord dat de ingezonden video gebruikt mag worden voor publicatie op NVCweb , publicatie op YouTube, op de bevriende fora, op de Aqua Cichlidenmarkt 2019, alsmede voor promotionele doeleinden. Uiteraard zal de video niet zonder toestemming van
de originele videograaf aan derden worden verstrekt. Ten allen tijde zal de oorspronkelijke videograaf, in geval van publicatie, worden vermeld.
 
Vragen?
Voor vragen stuurt u een e-mail naar videowedstrijd@nvcweb.nl.
 
Tips
 • Het monteren van meerdere clips tot één filmpje is toegestaan, maar teveel clips maakt je filmpje onrustig net zoals het gebruik van te opvallende overgangen.
 • Probeer een filmpje te schieten met een minimale kwaliteit in standaard resolutie (720P), een hogere kwaliteit is uiteraard beter.
 • Is de grote van de video groter dan 20 MB, verstuur deze dan via WeTransfer, TransferXL of een ander soortgelijk programma.
Succes!
 
NVC-type: