NVC Videowedstrijd Vivarium-online 2020

De NVC is verheugd een videowedstrijd te kunnen organiseren met een mooie prijs als inzet. We mogen namens Discuscompleet Rio Negro, één van onze trouwe adverteerders in ons magazine Cichlidae, een Oase Biomaster 600 potfilter als prijs aanbieden. Een goede reden om aan deze wedstrijd mee te doen. 

In dit artikel treft u alle noodzakelijke informatie over het reglement en de deelname betreffende de NVC videowedstrijd Vivarium-online 2020
 
De wedstrijd
Deelname aan de videowedstrijd Vivarium-online 2020 staat open voor NVC-leden én voor niet-leden.
 Iedere deelnemer mag twee video’s insturen voor de NVC videowedstrijd.
In deze video zien wij graag (soorttypisch) gedrag van minimaal één cichlide zo goed en mooi als mogelijk in beeld komen.
 
De inzet
De winnaar van de NVC videowedstrijd krijgt een Oase Biomaster 600 welke beschikbaar gesteld is door Discuscompleet Rio Negro.
 
Reglement
  • De maximale duur van het filmpje is 90 seconden.
  • Tenminste één cichlide moet het hoofdonderwerp van de deel te nemen video vormen. Hybriden zijn niet toegestaan in deze wedstrijd.
  • De persoon die deelneemt aan de videowedstrijd door video’s via onderstaande weg (zie kopje deelname) in te zenden dient deze video’s zelf te hebben gemaakt. Blijkt dit niet het geval dan volgt onmiddellijke diskwalificatie. Het is niet verplicht dat de afgebeelde vis(sen) ook in het bezit van de videograaf zijn (geweest). De cichliden van een ander mogen dus als ‘model’ fungeren.
  • Het substantieel bewerken (bv. door gebruik te maken van Premiere Pro) van de deel te nemen video’s is niet toegestaan wanneer dit afbreuk doet aan de werkelijkheid. Dit geldt zowel voor vis als achtergrond.
  • Overige bewerkingen (denk aan; links, banners, watermerken of anderszins) aan de deel te nemen video is niet toegestaan. Het toevoegen van enkele foto's die passen in de context van het filmpje zijn toegestaan. 
  • U hoeft geen geluid toe te voegen aan uw video, maar mocht u dit toch doen, dan is vanwege de mogelijke schending van het copyright van derden het slechts toegestaan muziek te gebruiken die vrij is van rechten, om toe te voegen tijdens het filmen of naderhand bij een eventuele montage van de video toe te voegen aan de inzending. Wees hiervan overtuigd en meldt dit dan ook bij het inzenden en indien mogelijk met de artiest/bron/link van de website.
LET OP!
  • Geef bij elke video (alleen) de volledige wetenschappelijke naam van de afgebeelde cichlidensoort(en) aan. Incorrecte namen zullen worden gecorrigeerd dus laat deze regel geen belemmering vormen.
  • Vermeld bij de inzending tenminste je voor- en achternaam.
Deelname 
Om deel te nemen aan de NVC videowedstrijd 2020 moeten de video’s worden opgestuurd naar videowedstrijd@nvcweb.nl en voldoen aan bovenstaand reglement. Het inzenden van video’s is mogelijk tot het einde van de Vivarium-online dagen op 28 en 29 november.
 
.
Jurering
De ingezonden video’s worden beoordeeld langs een aantal vaste punten, waarvan de belangrijkste is in hoeverre zij aan de vraagstelling van de categorie voldoen. Daarnaast wordt gekeken naar de scherpte, kleur en belichting van de video. Alsmede naar de achtergrond, of er geen storende zaken (bv. zichtbare techniek) op de video zichtbaar zijn en natuurlijk of de afgebeelde cichlide goed herkenbaar is. De soort of variant (en dus de mogelijke zeldzaamheid) van de afgebeelde cichlide
heeft geen invloed op de beoordeling. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De jurering wordt gedaan door Hans van Heusden, John Lugthart en Johan Verheesen.
 
Tentoonstelling en prijsuitreiking
Alle inzendingen zullen op het NVC YouTube-kanaal worden getoond. De winnaar krijgt een Oase Biomaster 600 welke beschikbaar gesteld is door Discuscompleet Rio Negro.
 
De winnaar van de videowedstrijd wordt in een extra nieuwsbrief en op NVCweb bekend gemaakt. De nieuwsbrief verschijnt op 12 december 2020
 
Copyright
Door deelname gaat de inzender ermee akkoord dat de ingezonden video gebruikt mag worden voor publicatie op NVCweb en publicatie op YouTube.
Uiteraard zal de video niet zonder toestemming van de originele videograaf aan derden worden verstrekt. Ten allen tijde zal de oorspronkelijke videograaf,
in geval van publicatie, worden vermeld. 
Vragen?
Voor vragen stuurt u een e-mail naar videowedstrijd@nvcweb.nl.
 
Tips
Het monteren van meerdere clips tot één filmpje is toegestaan, maar teveel clips maakt je filmpje onrustig net zoals het gebruik van te opvallende overgangen.
Probeer een filmpje te schieten met een minimale kwaliteit in standaard resolutie (720P), een hogere kwaliteit is uiteraard beter.
Is de grote van de video groter dan 20 MB, verstuur deze dan via WeTransfer, TransferXL of een ander soortgelijk programma.
 
Succes!
NVC-type: