NVC fotowedstrijd "West-Afrika"

De Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers is verheugd te kunnen mededelen dat we een leuke fotowedstrijd mogen organiseren. Onlangs heeft NVC-lid Michel Keijman een boek geschreven "Cichlids from Guinea". Een schitterend boek in A4 formaat, 116 pagina's, 217 kleurenfoto's van de kwaliteit die we inmiddels van Michel gewend zijn, aangevuld met prachtige tekeningen van Mitsuhiro Iwamoto en 21 gedetaileerde kaarten. Het boek zal half maart verschijnen. 

Wij mogen als NVC van Michel Keijman een boek inzetten als prijs voor een fotowedstrijd, die in het teken zal staan van cichliden uit het Westelijk deel van Afrika. 

Wilt u het boek direct willen bestellen, dan vind u hier de benodigde informatie.

Deelname aan de NVC fotowedstrijd "West-Afrika" staat open voor NVC-leden én voor niet-leden. Voor de fotowedstrijd mogen door ieder persoon twee foto's aangeleverd worden.

Het is de bedoeling de schoonheid van minimaal één cichlide zo goed en mooi als mogelijk op een foto te laten uitkomen.

De inzet

Een door Michel Keijman gesigneerd boek "Cichlids from Guinea". 

Reglement

  • Tenminste één cichlide van Westelijk Afrika moet het hoofdonderwerp van de deel te nemen foto zijn.
  • De persoon die deelneemt aan de fotowedstrijd door foto’s via onderstaande weg (zie kopje deelname) in te zenden dient deze foto’s zelf te hebben gemaakt. Blijkt dit niet het geval dan volgt onmiddellijke diskwalificatie. Het is niet verplicht dat de afgebeelde vis(sen) ook in het bezit van de fotograaf zijn (geweest). De cichliden van een ander mogen dus als ‘fotomodel’ fungeren.
  • Het substantieel bewerken (bv. door gebruik te maken van Photoshop) van de deel te nemen foto’s is niet toegestaan wanneer dit afbreuk doet aan de werkelijkheid. Dit geldt zowel voor vis als achtergrond.
  • Overige bewerkingen (denk aan; links, banners, watermerken of anderszins) aan de deel te nemen foto is niet toegestaan.
  • Elke ingezonden foto dient over een minimale resolutie van 1800x1200 (of 1200x1800) pixels te beschikken om in aanmerking te komen voor deelname.

LET OP!

  • Geef bij elke foto (alleen) de volledige wetenschappelijke naam van de afgebeelde cichlidensoort(en) aan. Incorrecte namen zullen worden gecorrigeerd dus laat deze regel geen belemmering vormen.
  • Vermeld bij de inzending tenminste je voor- en achternaam.

Deelname

Om deel te nemen aan de NVC fotowedstrijd "West-Afrika" moeten de afbeeldingen worden opgestuurd naar fotowedstrijd@nvcweb.nl en voldoen aan bovenstaand reglement. Het inzenden van foto’s is met onmiddelijke ingang mogelijk tot 26 maart.

Jurering

Gezien de snelheid waarmee deze fotowedstrijd gestart is, laat de naam van het jurylid nog even op zich wachten. De ingezonden foto’s worden beoordeeld langs een aantal vaste punten, waarvan de belangrijkste is in hoeverre zij aan de vraagstelling van de categorie voldoen. Daarnaast wordt gekeken naar de scherpte, kleur en belichting van de foto. Alsmede naar de achtergrond, of er geen storende zaken (bv. zichtbare techniek) op de foto zichtbaar zijn en natuurlijk of de afgebeelde cichlide goed herkenbaar is. De soort of variant (en dus de mogelijke zeldzaamheid) van de afgebeelde cichlide heeft geen invloed op de beoordeling. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De uitslag zal bekend gemaakt worden in een extra NVC nieuwsbrief, op de NVC Facebookpagina en op de website.

Tentoonstelling en prijsuitreiking

Alle inzendingen zullen op de website van de NVC worden geplaatst. 

Copyright

Door deelname gaat de inzender ermee akkoord dat de ingezonden foto gebruikt mag worden voor publicatie in het periodiek Cichlidae, publicatie op NVCweb, de NVC Facebookpagina en NVC instagram, alsmede voor promotionele doeleinden. Uiteraard zal de foto niet zonder toestemming van de originele fotograaf aan derden worden verstrekt. Ten allen tijde zal de oorspronkelijke fotograaf, in geval van publicatie, worden vermeld.

Vragen?

Voor vragen stuurt u een e-mail naar fotowedstrijd@nvcweb.nl. Wilt u wat meer weten over aquariumfotografie? Op NVCweb staat een handig artikel over dit onderwerp, 

Succes!

NVC-type: