Aquarium van Willy Bijker

Biotoop: 
Algemeen: 

Dit is mijn door Nanne de Vos gemaakte basisbak,die ik verder zelf heb aangekleed, al ben ik er nog altijd mee bezig om het te perfectioneren. Het stelt een Midden-Amerikaans rivierbiotoop voor, en wel een onderspoelde oeverzone, met rolkeien en kiezel,waarbij zand het bodemsubstraat is.

Vissen: 
2 Vieja synspila
2 Cichlasoma salvini
5 Schijfzalmen(Methynnis hypsauchen) tijdelijk als gezelschap
2 Parrottcichliden, die een bekende nooit meer heeft opgehaald helaas, ze zijn zeker niet mijn keus!
5 Hypostomus plecostomus
3 jongen van Steatocranus casuarius, die na het leegmaken van de toenmalige West-Afrikabak toch ergens overleefd moeten hebben, en na het vullen toch weer tevoorschijn kwamen
Planten: 
Vallisneria gigantea.
Javavaren
Anubias nana
Inrichting: 

Rolkeien, keizels, veel kienhout en vertakte wortels, bodem bestaat uit vloerenzand.

Techniek: 

Er wordt gefilterd over een biologisch filter van ongeveer 160 lt, gevuld met afgebrande cokes als substraat voor de bacteriën en filterwatten. Het water komt eerst via de overloop in een bakje met wat filterwatten voor het 1e zweef- en grofvuil, daarna in een hoge bak met afgebrande cokes, waar het naar beneden klatert voor de zuurstofvorming, daarna valt het verder in de bioloog. Door een verwarmingspomp wordt het gefilterde water weer naar de bak gepomt, waar het op 3 plekken weer in de bak stroomt. Er is ook een mogelijkheid om een andere pomp aan te zetten, waarna het water door een buis tussen de tl's stroomt, en via gaatjes regen simuleert. Er zitten 4 tl's van 58 watt boven de bak, waarvan er normaal maar 2 branden, die via tijdschakelaars worden geregeld.

Afmetingen: 
200*70*60