Visbeschrijvingen

Astatotilapia burtoni (GÜNTHER...

Tilapia= Afrikaanse benaming voor een baarsachtige vis.Burtoni vernoemd naar Burton een militair officier en geograaf die op zoek was naar de bronnen van de Nijl

Cunningtonia longiventralis (B...

De geslachtsnaam is vernoemd naar Dr. W. A. Cunnington, longiventralis duid op de lange (longi) ventrale (ventralis) vinnen van de mannetjes, kenmerkend voor alle vedervinnigen.

Lamprologus caudopunctatus (PO...

Caudo betekent "staart", punctatus betekent "gestipt, kortom: met gestipte staart.

Opthalmotilapia nasuta (POLL 1...

Nasus betekent `neus´. Opthalmotilapia is een samentrekking van Ophtalmos (`oog´) en tilapia (`vis´), oftewel, vis met grote ogen.

Cyprichromis leptosoma (BOULEN...

Cyprichromis komt uit het Grieks: Cyprinus betekent karper en chromis verwijst naar de in onbruik geraakte naam voor "cichlide"; deze naam duidt mogelijk op verwantschap met de zeewatervis die thans het geslacht Chromis draagt. In strikte zin betekent het "kleur" of... lees meer

Cyprichromis zonatus, TAKAHASH...

Cyprichromis komt uit het Grieks: Cyprinus betekent karper en chromis verwijst naar de vroegere benaming van cichliden. Zonatus (band) komt uit het Latijn verwijst naar de typerende donkere banden van de mannetjes.  

Eretmodus cyanostictus (BOULEN...

Eretmodus verwijst naar de vorm van de tanden (odous), "als riemen" (eretmos). Cyanostictus verwijst naar de blauwe (cyano) stippen (stictus).

Julidochromis regani, POLL 194...

regani: genoemd naar de Britse ichthyoloog C.T. Regan.

Lamprologus brevis (BOULENGER...

Lamprologus betekent "gespierd", brevis (kort) slaat op de grootte van deze cichlide, die erg klein is.

Pagina's